Animo voor cryolipolyse machines door de esthetische centra is de afgelopen jaren aanzienlijk toegenomen. De professionals van de sector zijn van mening dat het een techniek is die zeer goede resultaten biedt en dat het niet invasieve is als andere behandelingen van esthetica. 

wat is een cryo behandeling?

Cryolipolyse is een esthetische procedure die is ontwikkeld door een team dermatologen aan de Harvard University. De uitgevoerde experimenten leverden verschillende conclusies over het vet in ons lichaam. Vetcellen zijn gevoeliger en kwetsbaar voor kou dan andere soorten weefsels. Dit zorgt ervoor dat ze door het kou worden verwijderd, zonder dat de aangrenzende weefsels enige schade hebben. 
Het is een procedure waarvan het doel is om de vetcellen (adipocyten) te vernietigen in een gebied van het lichaam door de vetcellen te bevriezen. De cryolipolyse machine voert geen snijvorming uit in het weefsel van de patiënt, zodat het geen risico en ongemak biedt. Wat de resultaten betreft, zijn deze op de lange termijn zichtbaar, wanneer het lichaam verantwoordelijk is voor het elimineren van dat bevroren vet. 

De behandeling

De eerste stap is om het percentage vet dat de patiënt zich in een bepaald gebied van zijn lichaam te evalueren. Met deze informatie zal de specialist een rapport maken met de te behandelen behandeling, het te behandelen gebied of de sessies die nodig zijn om de verwachte resultaten te bereiken. Om de koude toe te passen en de aanliggende weefsels van de patiënt niet te beschadigen, wordt een antivriesmembraan geplaatst in het gebied waar cryolipolyse wordt toegepast. Overmatig koud voor een lange periode kan de weefsels beïnvloeden en brandwonden veroorzaken aan de huid. Om deze te beschermen worden deze membraan en een cryo lipolyse gel gebruikt. 
Zodra de temperatuur is aangepast, wordt het vacuüm (zuigkracht) vastgesteld en de tijd van de sessie is vastgesteld.Vervolgens wordt de koeling door de cryolipolyse apparaat op het gewenste gebeid aangebracht. Op deze manier worden de vetcellen van het behandelde gebied vernietigd, dit proces heet apoptose.  

Dat overtollige vet wordt door ons metabolisch systeem natuurlijk uit het lichaam verwijderd. De uiteindelijke resultaten zullen afhankelijk zijn van elke persoon, maar zal na twee tot vier maanden zichtbaar zijn. 
De aanbevolen tijd van elke sessie bedraagt niet meer dan 40 minuten.