Hockey2Als je regelmatig sport, weet je hoeveel voldoening sporten kan geven. Waarschijnlijk weet je dan ook dat goed materiaal een belangrijke invloed heeft op de prestaties die je levert. Natuurlijk is het niet iedereen gegund om op nationaal niveau te presteren, maar dat wil niet zeggen dat je geen aandacht moet besteden aan de kwaliteit van je sportuitrusting. Functionele kleding, het juiste schoeisel en in het geval van de hockeysport een passende hockeystick zijn dus van essentieel belang, op welk niveau je ook speelt.

Positie in het veld bepaalt

Er is niet één ideale hockeystick voor iedereen, aangezien het onder meer van je positie in het veld afhangt welke stick voor jou het geschiktst is. Daarnaast speelt ook persoonlijke voorkeur een rol. Als je aanvallend speelt, is het verstandig om de keuze van je stick daarop af te stemmen, terwijl een verdedigende positie weer andere eisen aan de stick stelt. En ook een middenvelder doet er goed aan om te kiezen voor een hockeystick die bij zijn specifieke plaats in het veld past. Sta je opgesteld als aanvaller, dan ben je bijvoorbeeld doorgaans gebaat bij een ‘snelle’ en dus relatief lichte stick.

Materialen Adidas hockeystick

Als je kiest voor een Adidas hockeystick, weet je zeker dat je een kwaliteitsproduct aanschaft. Adidas wordt niet voor niets gewaardeerd onder topsporters overal ter wereld. Hockeysticks zijn verkrijgbaar in hout en in kunststof, hoewel kunststof momenteel de norm is. Aan de kunststof sticks wordt tegenwoordig vaak carbon toegevoegd, voor extra stevigheid. Vooral als je op een wat hoger niveau speelt, kan dit een voordeel zijn. Je kan zo’n soort hockeystick aanschaffen bij Hockeypoint.nl.

Voor de beste prestaties

Beginners kunnen soms het beste kiezen voor een houten hockeystick, dit omdat deze relatief veerkrachtige stick voor een onervaren speler wat makkelijker te hanteren is. Welke Adidas hockeystick je ook uitkiest, met dit vertrouwde merk hoef je in ieder geval nooit te twijfelen aan de kwaliteit van je materiaal!