Fitness Magazine 24 is een kennisplatform op het gebied van spieren, voeding, afvallen en fitness. Het platform is sinds korte tijd actief in Nederland. ‘Ons doel is om alle sporters, beginnend en/of ervaren, van nuttige en betrouwbare informatie te voorzien over fitness in de breedste zin van het woord. Denk hierbij aan informatie over krachttraining, spieropbouw, voeding, vetverbranding en het gebruik van supplementen’, aldus de oprichters van www.fitnessmagazine24.nl.

Mission Statement

Fitness Magazine 24 heeft een duidelijke visie en dit is zoveel mogelijk informatie openbaar maken voor elke Nederlander die hier behoefte aan heeft en actief naar op zoek heeft. Volgens de oprichters is er een heuse wirwar aan informatie beschikbaar op het internet die vaak niet kloppend is. Om deze reden hebben zij ervoor gekozen om het roer om te gooien en willen betrouwbare informatie creëren.

Niet-commercieel

Enorm veel vergelijkbare platformen betreden de markt van fitness en voeding(supplementen) vanuit een commerciële gedachte. Fitness Magazine 24 onderscheid zich ook op dit punt, zij zijn volledig onafhankelijk en niet commercieel. Het platform maakt geen onderdeel uit van webshops, holdings of andere aanbieders. “We willen de gebruikerservaring en het belang van onze doelgroep vooropstellen. De informatie op onze website komt via een onafhankelijke wijze tot stand, hieraan stellen wij enorme strenge eisen”.

Experts

Fitness Magazine 24 heeft als doel om zich te onderscheiden van alle andere online platformen op het gebied van voeding en fitness door partnerships met experts en specialisten binnen de diverse vakgebieden aan te gaan. Hierbij wordt voornamelijk gebruik gemaakt van personal trainers, (sport)diëtisten. sportarts en fysiotherapeuten. Tevens komen artikelen veelal tot stand door het raadplegen van wetenschappelijke onderzoeken en bronnen.

(Voeding)supplementen

Naast informatie over fitness die tot stand komt door experts is er eveneens informatie beschikbaar over het gebruik van voedingssupplementen. Anno 2016 zijn voedingssupplementen niet meer weg te denken uit de fitnessindustrie. Het platform schrijft voornamelijk over verantwoord gebruik van supplementen en over reviews en labtesten van diverse supps zoals eiwitten (whey), aminozuren, bcaa’s, creatine etc. “Wij willen onze doelgroep van zoveel mogelijk juiste informatie voorzien om ervoor te zorgen dat zij verantwoord met voedingssupplementen omgaan en we willen voorkomen dat mensen afgaan op de veelbelovende marketingkreten van alle commerciele aanbieders en hierdoor mogelijkerwijs een verkeerde keuze maken”.

Ben je enthousiast over het concept? En wil je meer informatie over fitness, voeding, vetverbranding, spieropbouw en voeding(supplementen)? Neem dan snel een kijkje op FM24!